nederlands | english 

Kennis en vaardigheden

Joke Ederveen (1958) heeft 35 jaar werkervaring in onderzoek, farmaceutische research & development, quality control, quality assurance, biologische veiligheid en validatie.

Na negen jaar in het laboratorium bij de vakgroep Infectieziekten & Immunologie aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, switchte ze in 1990 naar de farmaceutische industrie.

Bij Centocor was ze verantwoordelijk voor het opzetten en leiden van de QC-virologie groep.

In 1993 was ze één van de starters van MicroSafe, een contractlaboratorium dat virologisch en microbiologisch onderzoek doet op (bio)farmaceutische producten. Hier werkte ze tien jaar als onderzoeksleider voor mycoplasma-, microbiologie- en virologiestudies.

Van 2003 tot 2010 werkte ze bij Progress-PME als consultant. Naast het opzetten van de trainingsgroep, heeft ze gedurende deze tijd bij vele bedrijven in diverse projecten bijgedragen aan productie, kwaliteitscontrole, validatie en was ze als projectleider verantwoordelijk voor celbankkwalificatie. Specifieke ervaring met root cause analyses, waaronder positieve steriliteittesten, media fill failures en afwijkende resultaten in virustesten.

Klik hier om een uitgebreid Curriculum vitae te lezen of te downloaden.

In 2010 heeft Joke een rapport geschreven getiteld
“A practical approach to biological assay validation”
in opdracht van het Ministerie voor Volkshuisvesting en Milieu (VROM). Het rapport kunt u hier downloaden voor eigen gebruik of om te verspreiden binnen uw eigen netwerk.

 

plaatje Edra Services